Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Groene energie uit Groningen

Als het gaat om groene energie, is Groningen een belangrijke speler in Nederland. Met een groeiend aantal duurzame energieprojecten en initiatieven, zoals windmolenparken en zonnepanelen op daken van huizen en bedrijven, heeft Groningen zichzelf op de kaart gezet als een duurzame en groene regio.

Energiecoöperaties ondersteunt door de Groninger Energiekoepel en Grunneger Power

Daarnaast zijn er ook veel duurzame energiecoöperaties in Groningen die mensen samenbrengen om gezamenlijk groene energieprojecten te realiseren. Zo kun je samen met anderen investeren in een zonnepark of windmolenpark en zo bijdragen aan een groenere toekomst.

Kijk voor een actueel overzicht van de coöperaties op onze website.

In de provincie Groningen zijn er initiatiefbegeleiders actief die enthousiaste mensen ondersteunen bij het ondernemen van energieprojecten en bij het opzetten van lokale energiecoöperaties. De Groninger Energiekoepel (GrEK) is actief in het ommeland en Grunneger Power is actief in de Gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer.

Aan de slag voor groene energie uit Groningen!

Kortom, Groningen is een ideale regio voor wie aan de slag wil met groene energie of lokale groene energie wil afnemen. Met verschillende opties om uit te kiezen en een groeiend aantal duurzame initiatieven. Wil je ook aan de slag met duurzame projecten? Of wil je klant worden van Energie VanOns kijk dan direct op onze website!