Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie besparen

Energiebesparing is een logische en belangrijke eerste stap naar verduurzaming van je eigen woning, buurt of dorp. Energie die je niet gebruikt, hoef je per slot van rekening ook niet op te wekken. De Groninger Energiekoepel helpt jou verder of je nu alleen of samen energie wilt besparen.

Energie besparen met het advies van een energiecoach

Veel gemeenten in Groningen hebben energiecoaches beschikbaar die inwoners helpen om aan de slag te gaan met energiebesparing. Door een gratis adviesgesprek aan te vragen met een energiecoach krijg je inzicht hoe je het energieverbruik van jouw huishouden omlaag brengt.

Wil jij gebruik maken van een gratis energiecoach gesprek en woon je in gemeente Het Hogeland? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Groninger Energiekoepel schoolt namelijk de energiecoaches in Het Hogeland. Stuur een mail naar energiecoaches@grek.nl voor een afspraak met één van onze coaches. Vergeet niet aan te geven of het om een huur- of koophuis gaat, en natuurlijk je naam, adres en telefoonnummer in de mail te vermelden.

Woon je niet in gemeente Het Hoogeland? Kijk op de website www.regionaalenergieloket.nl voor de beschikbaarheid van energiecoaches en maak eenvoudig een afspraak voor een adviesgesprek.

Samen energie besparen

De eerste stap in samen energie besparen, is het vergroten van het bewustzijn in je wijk of dorp. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een warmtecamera gebruiken om buurtgenoten bewust te maken van warmtelekkages of met foldermateriaal het bewustzijn bij je buurtgenoten vergroten.

Ondersteuning van de Groninger Energiekoepel

Wij hebben de expertise in huis om jouw energie besparend initiatief te ondersteunen. De Groninger Energiekoepel biedt begeleidingstrajecten met kosten die kunnen worden betaald met een startsubsidie, bijvoorbeeld de Startsubsidie Lokale Energie Groningen. Samen met een energieadviseur organiseer je een bespaaractiviteit en nodig je de buurt uit voor een bespaaravond. Met behulp van onze communicatiemiddelen informeer je hierbij buurtgenoten over de gezamenlijke inkoop van isolatiemaatregelen.

Onze begeleiding bestaat uit een externe energie-expert, communicatie en het reserveren van de zaal en de zaalhuur. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt pakket en ga aan de slag in je wijk of dorp!

Gezamenlijke inkoop

Is jullie buurt zich al bewust van de mogelijkheden rondom besparing? Dan kun je bijvoorbeeld samen dak-, vloer- en spouwisolatiematerialen inkopen. De Groninger Energiekoepel heeft hier veel ervaring mee. Al vele energie-initiatieven en coöperaties gingen je voor. Onze initiatiefbegeleiders ondersteunen je in het proces en geven je uitleg. Hierdoor weet je snel alles om een project uit te voeren.

Ook aan de slag in jouw buurt? We helpen je graag!