Energie besparen

Energiebesparing is een logische en belangrijke eerste stap naar verduurzaming van je eigen woning, buurt of dorp. Energie die je niet gebruikt, hoef je per slot van rekening ook niet op te wekken. De Groninger Energiekoepel helpt jou verder of je nu alleen of samen energie wilt besparen.

Energie besparen met hulp van energiecoach

Veel gemeenten in Groningen hebben energiecoaches beschikbaar die inwoners helpen om aan de slag te gaan met energiebesparing. Door een gratis adviesgesprek aan te vragen met een energiecoach krijg je inzicht hoe je het energieverbruik van jouw huishouden omlaag brengt. GrEK werft en schoolt de energiecoaches in bijvoorbeeld de gemeenten Westerkwartier en Het Hogeland. Met onze training zijn zij altijd op de hoogte van de laatste inzichten.

Kijk op de website www.regionaalenergieloket.nl voor de beschikbaarheid van energiecoaches en plan eenvoudig een adviesgesprek in.

Samen energie besparen

De eerste stap in samen energie besparen, is het vergroten van het bewustzijn in je wijk of dorp. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een warmtecamera gebruiken om buurtgenoten bewust te maken van warmtelekkages of met foldermateriaal het bewustzijn bij je buurtgenoten worden vergroot. De Groninger Energiekoepel ondersteunt daarnaast ook graag door het organiseren van bijeenkomsten rond dit thema. Op een dergelijke avond kan bijvoorbeeld een energiecoach uitleg geven over verschillende vormen van energiebesparing en -opwekking. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Gezamenlijke inkoop

Is jullie buurt zich al bewust van de mogelijkheden rondom besparing? Dan kun je bijvoorbeeld samen dak-, vloer- en spouwisolatiematerialen inkopen. Binnen de Groninger Energiekoepel is hier veel ervaring mee. Al vele energie-initiatieven en coöperaties gingen je voor. Onze initiatiefbegeleiders ondersteunen je in het proces en geven je uitleg. Hierdoor weet je snel hoe je precies een project kunt uitvoeren.

Ook aan de slag in jouw buurt? Neem contact op.