Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie besparen

Energiebesparing is een logische en belangrijke eerste stap naar verduurzaming van je eigen woning, buurt of dorp. Energie die je niet gebruikt, hoef je per slot van rekening ook niet op te wekken. De Groninger Energiekoepel helpt jou verder of je nu alleen of samen energie wilt besparen.

Energie besparen met het advies van een energiecoach

Veel gemeenten in Groningen hebben energiecoaches beschikbaar die inwoners helpen om aan de slag te gaan met energiebesparing. Door een gratis adviesgesprek aan te vragen met een energiecoach krijg je inzicht hoe je het energieverbruik van jouw huishouden omlaag brengt. GrEK schoolt de energiecoaches in de gemeente Het Hogeland waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de laatste inzichten.

Kijk op de website www.regionaalenergieloket.nl voor de beschikbaarheid van energiecoaches en maak eenvoudig een afspraak voor een adviesgesprek.

Samen energie besparen

De eerste stap in samen energie besparen, is het vergroten van het bewustzijn in je wijk of dorp. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een warmtecamera gebruiken om buurtgenoten bewust te maken van warmtelekkages of met foldermateriaal het bewustzijn bij je buurtgenoten vergroten.

Ondersteuning van GrEK

Met begeleiding van GrEK, kunnen we jouw initiatief ondersteunen bij energie besparen. GrEK biedt begeleidingstrajecten met kosten die kunnen worden betaald met een startsubsidie, bijvoorbeeld de Startsubsidie Lokale Energie Groningen. Samen met een energieadviseur organiseer je een bespaaractiviteit en nodig je de buurt uit voor een bespaaravond. Met GrEK’s communicatiemiddelen informeer je hierbij buurtgenoten over de gezamenlijke inkoop van isolatiemaatregelen.

Onze begeleiding bestaat uit een externe energie-expert, communicatie en het reserveren van de zaal en de zaalhuur. Neem contact op met GrEK voor een op maat gemaakt pakket en ga aan de slag in je wijk of dorp!

Gezamenlijke inkoop

Is jullie buurt zich al bewust van de mogelijkheden rondom besparing? Dan kun je bijvoorbeeld samen dak-, vloer- en spouwisolatiematerialen inkopen. De Groninger Energiekoepel heeft hier veel ervaring mee. Al vele energie-initiatieven en coöperaties gingen je voor. Onze initiatiefbegeleiders ondersteunen je in het proces en geven je uitleg. Hierdoor weet je snel alles om een project uit te voeren.

Ook aan de slag in jouw buurt? We helpen je graag!