Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Nieuws

Vacature initiatiefbegeleider (24-40 uur per week)

Als initiatiefbegeleider ben je verantwoordelijk voor het initiëren en begeleiden van projecten. Jij hebt contact met opdrachtgevers en geeft ondersteuning bij de uitvoering van de projecten. Binnen ons team werk je zelfstandig en heb je veel verantwoordelijkheid.

Vacature Programma- en projectmanager energieparticipatie
(28–40 uur per week)

Ter aanvulling op ons team zoeken wij een programma- en projectmanager energietransitie. Als programmamanager van het Programma Energie Participatie (PEP) ben je eindverantwoordelijk voor de activiteiten van het programmamanagement.

Groene energie betaalbaar en weer van bewoners – al 24 organisaties onderschreven dit initiatief

Op vrijdag 1 december 2023 tekenden 22 lokale, regionale en landelijke partijen in de kerk van Garnwerd het initiatief: ‘Betaalbare en groene energie voor alle Groningers’. Inmiddels zijn daar twee partijen bij gekomen.

Toekomst GrEK

Op 16 mei 2023 keurde de Algemene Ledenvergadering van de Groninger EnergieKoepel (GrEK) het plan van aanpak goed waarmee de toekomst van GrEK kan worden vormgegeven. Met hulp van
een lening van Energie VanOns en een hogere contributiebijdrage van de leden kijkt GrEK nu weer vooruit.

Wijkenergieplan Vledderveen klaar

Op 1 mei om 19.30 uur wordt tijdens de bewonersbijeenkomst in café Summertime in Mussel het wijkenergieplan Vledderveen aangeboden aan de gemeente Stadskanaal. Het initiatief voor dit plan komt van Plaatselijk Belang Vledderveen en de werkgroep Duurzaam Vledderveen heeft het plan samen met inwoners en onder begeleiding van Groninger Energiekoepel (GrEK) ontwikkeld. Een mooie stap naar een duurzame toekomst voor Vledderveen!

Gratis hulp bij isolatie

Er is van alles mogelijk om buurten te ondersteunen. Denk aan collectieve inkoop van zonnepanelen, een informatiebijeenkomst over natuurvriendelijk isoleren of tour langs bewoners die in al een warmtepomp hebben. Maar bovenal kunnen we je intensieve begeleiding bieden bij de vragen die bij jou en je buren spelen over verduurzaming en energiebesparing. Een unieke kans!

De nieuwe site van de Groninger Energiekoepel is live.

Dit is tot stand gebracht in samenwerking met EnergievanOns en de energiekoepels van Drenthe en Fryslân. De komende tijd wordt de site verder uitgebreid en van informatie voorzien.