Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Nieuws

Vacature Procesbegeleider (medior)(28-40 uur p/wk)

De Groninger Energiekoepel (GrEK) is de koepelorganisatie van energiecoöperaties in de provincie Groningen en werkt met haar leden aan de energietransitie, door en voor de inwoners van de provincie.

Ter aanvulling op ons team zoeken we per direct een medior procesbegeleider die ervaring heeft met projectleiding of projectmanagement.

Toekomst GrEK

Op 16 mei 2023 keurde de Algemene Ledenvergadering van de Groninger EnergieKoepel (GrEK) het plan van aanpak goed waarmee de toekomst van GrEK kan worden vormgegeven. Met hulp van
een lening van Energie VanOns en een hogere contributiebijdrage van de leden kijkt GrEK nu weer vooruit.

Wijkenergieplan Vledderveen klaar

Op 1 mei om 19.30 uur wordt tijdens de bewonersbijeenkomst in café Summertime in Mussel het wijkenergieplan Vledderveen aangeboden aan de gemeente Stadskanaal. Het initiatief voor dit plan komt van Plaatselijk Belang Vledderveen en de werkgroep Duurzaam Vledderveen heeft het plan samen met inwoners en onder begeleiding van Groninger Energiekoepel (GrEK) ontwikkeld. Een mooie stap naar een duurzame toekomst voor Vledderveen!

Gratis hulp bij isolatie

Er is van alles mogelijk om buurten te ondersteunen. Denk aan collectieve inkoop van zonnepanelen, een informatiebijeenkomst over natuurvriendelijk isoleren of tour langs bewoners die in al een warmtepomp hebben. Maar bovenal kunnen we je intensieve begeleiding bieden bij de vragen die bij jou en je buren spelen over verduurzaming en energiebesparing. Een unieke kans!

De nieuwe site van de Groninger Energiekoepel is live.

Dit is tot stand gebracht in samenwerking met EnergievanOns en de energiekoepels van Drenthe en Fryslân. De komende tijd wordt de site verder uitgebreid en van informatie voorzien.