Samen met de buurt energie opwekken

Wil je samen met je wijk, dorp of stad energie opwekken? Dat kan! Met hulp van de Groninger Energiekoepel (GREK) wek je lokale, groene energie op, op een plek die jullie zelf hebben gekozen en met oog voor de biodiversiteit. Zo maak je je omgeving duurzamer op een manier die passend is voor de omgeving.

Je kunt bijvoorbeeld energie opwekken door wind en zon. Zo is het in jouw buurt mogelijk om een collectieve, relatief grote zonnestroominstallatie te plaatsen op een dak of terrein. Ook nu al wekken veel Groningers samen met dorpsgenoten energie op. Als GREK streven we ernaar om de opgedane kennis en ervaringen zoveel mogelijk met elkaar te delen. Onze initiatiefbegeleiders ondersteunen je in het proces en leggen alles uit, zodat je daarna in staat bent om zelfstandig opwekprojecten te realiseren.

Elke regio van de provincie Groningen heeft een eigen initiatiefbegeleider

Heb je het idee om gezamenlijk lokale energie op te gaan wekken in de provincie Groningen? Laat het ons weten. Elke regio in Groningen heeft een initiatiefbegeleider. Met je eigen initiatiefbegeleider bespreek je wat voor jou de beste optie is. GREK kan verschillende vormen van ondersteuning bieden.

Begeleiding en training

Samen een project realiseren en tegelijk leren hoe dat moet. Begeleiding bij jullie project met uitleg, werksessies en training. Zodat jullie leren hoe het moet. 

Advies

Bij een vervolg project is er ervaring en heb je op een paar punten advies of ondersteuning nodig. Ondersteuning op maat dus.  

Uitvoering

Willen jullie de focus op andere zaken leggen en wel een project realiseren? Wij voeren het project voor jullie uit, waarbij jullie een beschikbare locatie hebben en jullie inzetten bij de werving van deelnemers. 

Ook aan de slag in jouw buurt?