Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energie opwekken

Plannen voor een groot zonneproject? Wij ondersteunen initiatieven bij het creëren van draagvlak en opbrengsten voor de buurt!

Groene energie Groningen

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Gebruik vanaf 1 april 2021 de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) voor gezamenlijke energieopwekking. Verkoop de opgewekte stroom aan Energie VanOns en lever deze aan de leden in dezelfde ‘postcoderoos’. GrEK ondersteunt bij het tot stand brengen van postcoderoosprojecten en biedt drie varianten van ondersteuning aan. We streven als Groninger koepel ernaar om de opgedane kennis en ervaringen zoveel mogelijk met elkaar te delen. Onze initiatiefbegeleiders ondersteunen je in het proces en leggen alles uit, zodat je daarna in staat bent om zelfstandig opwekprojecten te realiseren.

De kosten hiervoor kunnen gedeeltelijk worden opgenomen in de startsubsidie. Die je aan kunt vragen op: https://startsubsidielokaleenergie.nl/.

Hier Opgewekt biedt informatie.

Verschillende vormen van begeleiding

Met je initiatiefbegeleider bespreek je wat voor jou de beste optie is. GrEK kan verschillende vormen van begeleiding en ondersteuning bieden. Voor initiatiefnemers die voor het eerst een energieproject beginnen, raden wij het traject ‘begeleiding en training’ aan.

Begeleiding en training

Samen een project realiseren en tegelijk leren hoe dat moet. Begeleiding bij jullie project met uitleg, werksessies en training. Zodat jullie leren hoe het moet. 

Advies

Bij een vervolg project is er ervaring en heb je op een paar punten advies of ondersteuning nodig. Ondersteuning op maat dus.  

Uitvoering

Willen jullie de focus op andere zaken leggen en wel een project realiseren? Wij voeren het project voor jullie uit, waarbij jullie een beschikbare locatie hebben en jullie inzetten bij de werving van deelnemers. 

Offerte aanvragen

Versterk jouw initiatief en vergroot jullie begrip van een project met het ondersteuningstraject ‘begeleiding en training’ van GrEK. Neem contact op met de initiatiefbegeleider in jullie gemeente voor hulp bij het kiezen van de juiste ondersteuningsvorm. Of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende ondersteuningsmogelijkheden.