Energie-initiatiefbegeleiding

Het ondersteunen van energie-initiatieven van inwoners van de provincie Groningen is een belangrijk onderdeel voor GrEK.

Versnellen energietransitie

Initiatiefbegeleiders van Grunneger Power en de Groninger Energiekoepel zetten zich in voor het versnellen van de energietransitie op lokaal niveau. Door de inzet van initiatiefbegeleiding vanuit het Programma Energieparticipatie kunnen lokale energie-initiatieven hun plannen sneller en eenvoudiger realiseren. Het wiel hoeft zodoende niet overal opnieuw uitgevonden te worden.

Grunneger Power is hierbij actief in de gemeente Groningen, Ten Boer en Haren en de Groninger Energiekoepel is actief in de rest van de ommelander gemeenten.

Aan de slag met je energie-initiatief?

De GrEK biedt ondersteuning op maat aan als je een goed idee of plan hebt om je straat, wijk of dorp verder te verduurzamen. Of je nu samen met je wijk of dorp wilt gaan isoleren, (grootschalig) energie wilt gaan opwekken of wilt onderzoeken of je met je wijk of dorp compleet van het gas af kunt, onze dienstverlening kan je hierbij helpen. Bijvoorbeeld door het volgen van een Goede Start-training met je projectgroep!

Neem contact op met de initiatiefbegeleider uit jouw gemeente en maak een afspraak voor overleg!

Startsubsidie Energieprojecten

Voor Groninger energie-initiatieven zijn startsubsidies beschikbaar voor bespaarprojecten en het opwekken van lokale duurzame energie. Kijk op de website: https://startsubsidielokaleenergie.nl/ voor de voorwaarden om je project een vliegende start te geven!

Initiatiefbegeleiders GrEK per Groninger gemeente

Iedere ommelander gemeente heeft een initiatiefbegeleider van GrEK. Hieronder zie je met wie je contact op kunt nemen om je ideeën en plannen te realiseren.

Gemeente Het Hogeland

Jantine Koppert. Te bereiken per mail op: Jantine.koppert@grek.nl

Gemeente Midden-Groningen en Eemsdelta

Cindy Looyé-Sinnema. Te bereiken per mail op: Cindy.looye-sinnema@grek.nl

Gemeente Westerwolde, Westerkwartier en Oldambt

Tim Snitjer. Te bereiken per mail op: Tim.snitjer@grek.nl