Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Een initiatief of coöperatie starten

Een lokaal, duurzaam energie-initiatief starten samen met buurtgenoten, de wijk of misschien wel het dorp of de stad waarin je woont. Het begint bij dromen, maar hoe start je een initiatief en hoe betrek je daar anderen bij?

Goede start-training met drie sessie

Wil jij samen met dorps- en wijkbewoners een energie-initiatief starten, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de Goede-starttraining van GrEK dé oplossing voor jou! In drie sessies krijg je van onze deskundigen de handvaten aangereikt om jouw initiatief tot een succes te maken. En dat allemaal gratis en voor niets!

Kennismaken

Tijdens de eerste sessie staat kennismaking en competentieontwikkeling centraal. Door beter inzicht te krijgen in jouw team en de kwaliteiten van de leden, ontdek je de mogelijkheden en eventueel wenselijke aanvullingen van het team. Daarnaast leer je over sociale structuren en begin je met het opstellen van een plan van aanpak.

Netwerk in beeld

In de tweede sessie gaan we dieper in op het sociale aspect en brengen we het netwerk in jouw dorp of wijk in kaart. Samen kijken we hoe we draagvlak kunnen creëren en welke geïnteresseerden we kunnen betrekken om het initiatief te laten slagen. Hierbij speelt de ‘middengroep’ een belangrijke rol.

Tijdens de eerste twee sessies krijg je ook meer informatie en leuke wetenswaardigheden over (duurzame) energie in de cursus Energie voor Dummies.

Plan van aanpak

In de derde en laatste sessie ronden we het plan van aanpak af en stellen we samen een communicatieplan op. Zo ben jij klaar om jouw energie-initiatief tot een succes te maken!

Meld je aan!

De training beslaat drie keer twee uur en is geschikt voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan een duurzamere toekomst. Wacht niet langer en meld je aan voor de Goede-starttraining van GrEK!