Waar werken wij aan

De Groninger Energiekoepel (GrEK) werkt op verschillende manieren aan de energietransitie in de provincie Groningen. Zo helpen wij Groningers bij energiebesparing en -opwekking en ondersteunen wij nieuwe energie-initiatieven. Ook bestaande energiecoöperaties hebben baat bij ons netwerk en kennis. Wij leggen daarbij graag de verbinding tussen partijen en werken aan het uitbreiden van onze gezamenlijke kennis. Je vindt hier een greep uit onze werkzaamheden.

Energiecoaches

Wij werven en scholen energiecoaches voor verschillende Groninger gemeenten. Zo kunnen zij met de laatste inzichten Groningers adviseren bij energiebesparing en duurzame energietoepassingen. Je leest hier meer over deze werkzaamheden.

Initiatiefbegeleiding

Veel Groningers zijn enthousiast om zelf met energiebesparing of het opwekken van duurzame energie aan de slag te gaan en zo een bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie. Onze initiatiefbegeleiders gaan graag samen met Groningers aan de slag met deze energie-initiatieven en kijken of zij aan kunnen haken bij lokale energiecoöperaties. Je leest hier meer over deze werkzaamheden.

Regiotafels

Op gemeentelijk niveau komen de verschillende lokale energiecoöperaties enkele malen per jaar samen om gezamenlijke plannen en de onderlinge samenwerking en de samenwerking met de gemeente te bespreken. De Groninger Energiekoepel faciliteert deze overleggen en stelt samen met de energiecoöperaties een uitvoeringsagenda voor de gemeente op. Je leest hier meer over deze overleggen.

Leergemeenschappen

Door het blijven delen van kennis zijn lokale energiecoöperaties op de hoogte van de laatste stand van zaken en ontwikkelingen. De Groninger Energiekoepel heeft hiervoor leergemeenschappen in het leven geroepen. Je leest hier meer over deze leergemeenschappen.