Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Lokale energie uit duurzame Groninger bronnen

De Groninger Energiekoepel (GrEK) ondersteunt projecten voor lokale energie uit duurzame bronnen. Wij doen dat op verschillende wijzen zoals door hulp bij besparen, opwekprojecten en het oprichten van een lokale energiecoöperatie. Daarnaast organiseren wij regelmatig informatieavonden over verschillende thema’s rond energie. Zo wordt een steeds meer bewustzijn en een bredere beweging gecreëerd om de energietransitie verder op gang te brengen. Op onze homepage en onder het menu waar wij aan werken vind je hierover meer informatie.

Ruim 70 duurzame lokale energie-initiatieven in Groningen

Onder andere met onze hulp zijn er inmiddels meer dan 70 energie-initiatieven actief in de provincie. Met lokale energie bedoelen we dat er energie wordt opgewekt en gebruikt binnen de provincie Groningen. Wil je zelf lokale duurzame energie van Groninger bodem geleverd krijgen? Meld je dan aan bij ons energiebedrijf Energie van Ons. En krijg je energie voordelig direct van een duurzame Groninger bron.

Lokale duurzame energiecoöperaties en energie-initiatieven

Bekijk op onze site een overzicht van lokale energiecoöperaties in Groningen. Dit zijn stuk voor stuk samenwerkingsverbanden van mensen uit een bepaalde regio die samen werken om duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Zo willen zij het milieu ontlasten, de gemeenschapszin bevorderen en daarbij de energiekosten voor de leden verlagen. De leden bezitten en beheren gezamenlijk de energiebronnen en delen in de opbrengsten. Het creëert ook lokale economische ontwikkeling, verbetert de energie-efficiëntie en -kosten voor de burgers en vergroot de energiezekerheid.  

Ben je enthousiast geworden? Kijk op deze websitepagina voor meer informatie om een energiecoöperatie op te kunnen richten of neem direct contact met ons op.