Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Energiecafé Uithuizen

Energiecafé op 4 juli

Op donderdag 4 juli 2024 organiseert de Groninger Energiekoepel samen met de coöperatie Energie Initiatief Kantens een energiecafé. Op deze pagina vind je alle informatie over dit café. Wil je komen? Dan vragen we je aan te melden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina om verzekerd te zijn van een plekje.

Kom je naar het Energiecafé dan kun je samen met Harald Bouman om 19:45 een uniek kijkje nemen bij de grote heatpipe-installatie en andere verduurzamingsmaatregelen die al zijn doorgevoerd.

Verduurzamen in de zomer

We starten de avond met een kort inspirerend verhaal van Harald Bouman. Hij deelt zijn ervaring over van het gas af gaan, dit bleek eenvoudiger dan gedacht! De CV ketel werd vervangen door een warmtepomp, de zonneboiler werd aangevuld met een warmtepompboiler en het westelijke dak werd “opgefleurd” met een extra set zonnepanelen. Door het aansluiten bij een Nederlandse startup werden batterijen geplaatst om in de zomer zonder netstroom de nacht door te komen. Een tweedehands laadpaal zorgde er voor dat er een hybride auto kon worden opgeladen. Inmiddels is de gasleiding verwijderd. De ervaringen thuis zijn deels vergelijkbaar met de ontwikkelingen die zich (in een andere omvang en snelheid) plaatsvinden bij Zwembad De Dinge, waar in de afgelopen periode ook de nodige veranderingen hebben plaatsgevonden.

Maurice Bosman van de Groninger Energiekoepel vertelt welke maatregelen je kunt nemen in de zomer om je huis te verduurzamen. Ben je geïnteresseerd in maatregelen zoals isolatie, zonwering, een groen dak, zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler en wil je een eerlijk en onafhankelijk advies over in welke situaties deze interessant zijn, kom dan naar het energiecafé!

      • Datum:     Donderdag 4 juli 2024
      • Locatie:   Zwembad de Dinge in Uithuizen, Dingeweg 4
      • Tijd:            Deuren open om 19:30 uur, 19:45 excursie zwembad, start om 20:00 uur

Meld je via onderstaand formulier aan om zeker te zijn van een plekje!

Dit energiecafé wordt georganiseerd in samenwerking met de coöperatie Energie Initiatief Kantens.

Aanmeldformulier Energiecafé Uithuizen op donderdag 4 juli 2024

Naam(Vereist)
Verwerken persoonsgegevens(Vereist)