Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 19 april 2024

Vacature Initiatiefbegeleider (24-40 uur per week)

De Groninger Energie Koepel (GrEK) is de koepelorganisatie van energiecoöperaties in de provincie Groningen en werkt met haar leden aan de energietransitie, door en voor de inwoners van de provincie.  

Hoe werkt de Groninger Energie Koepel?  

De aanpak van de GrEK is om van onderop georganiseerde bewoners in Groningen zelf het voortouw te laten nemen in de verduurzaming van hun directe omgeving. GrEK ondersteunt haar leden, de energiecoöperaties in de provincie Groningen, door als vraagbaak op te treden en door professionele diensten aan te bieden aan coöperaties en overheden. Deze diensten bestaan bijvoorbeeld uit het ondersteunen van bewonerscollectieven bij bespaaracties, energieopwekking en het overstappen van gas naar hernieuwbare energiebronnen. Samenwerken met bewoners van onderop is voor de GrEK essentieel om een duurzame toekomst voor Groningen te realiseren.  

Ter aanvulling op ons team zoeken we een initiatiefbegeleider. 

Wat doe jij? 

Als initiatiefbegeleider ben je verantwoordelijk voor het initiëren en begeleiden van projecten. Jij hebt contact met opdrachtgevers en geeft ondersteuning bij de uitvoering van de projecten. Binnen ons team werk je zelfstandig en heb je veel verantwoordelijkheid. Voor onze opdrachtgevers ben jij de coördinator en adviseur. Je bent en blijft goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied. Voorbeelden van vakgebieden waarmee je aan de slag kunt zijn het begeleiden van lokale energie-initiatieven, bewustwordingscampagnes rondom duurzaam gedrag, duurzame energieopwek (zon en wind) en warmtetransitietrajecten. Je bent hierin een generalist in plaats van specialist. 

Wie ben jij? 

Je bent maatschappelijk betrokken, hebt interesse in de (lokale) energietransitie en vindt het leuk groepen bewoners daarbij te ondersteunen. Projectmanagement en communicatie met projectpartners gaan je goed af en je hebt een positieve, proactieve stijl van werken. Je kunt het werken aan meerdere projecten goed combineren en je bent bereid af en toe in de avonduren te werken. 

Functie-eisen 

– Minimaal een afgeronde (HBO/WO)-opleiding;  
– Je hebt tenminste 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;  
– Ervaring in de energietransitie is een pré;  
– Resultaatgericht, ondernemend en inspirerend;  
– Hands-on, uitvoerend en meewerkend;  
– Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en kunt goed samenwerken; 
– Ervaring in het plegen van acquisitie en het leggen van contacten op verschillende niveaus. 

Aanbod 

Wij bieden jou een uitdagende functie binnen een ontwikkelende organisatie. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. GrEK is een organisatie met een maatschappelijke missie en een positieve impact op de regio Groningen.  

Je salaris bedraagt € 3.300,- bruto bij een 40-urige werkweek. 

Interesse in deze functie? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Stuur een e-mail met motivatie en CV naar janpieter.vandervelde@grek.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.