Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 11 februari 2024

Vacature Programma- en projectmanager energieparticipatie (28-40 uur per week)

De Groninger Energie Koepel (GrEK) is de koepelorganisatie van energiecoöperaties in de provincie Groningen. Wij werken met onze leden aan de energietransitie, door en voor de inwoners van de provincie. De GrEK is een organisatie met een maatschappelijke missie en een positieve impact op de regio Groningen.

Hoe werkt de Groninger Energie Koepel

De methode van de GrEK is om van onderop georganiseerde bewoners zelf het voortouw te laten nemen in de verduurzaming van hun directe omgeving. De Groninger Energie Koepel ondersteunt energiecoöperaties, initiatiefnemers en overheden door als vraagbaak op te treden en door professionele diensten aan te bieden. Deze diensten bestaan bijvoorbeeld uit het ondersteunen bij collectieve energie-bespaaracties, energieopwekking en het overstappen van aardgas naar hernieuwbare energiebronnen.

Functieprofiel

Ter aanvulling op ons team zoeken wij een programma- en projectmanager energietransitie.

Als programmamanager van het Programma Energie Participatie (PEP), het Groningse programma voor de lokale energietransitie, ben je eindverantwoordelijk voor de activiteiten van het programmamanagement. Je bewaakt de voortgang en budgetten van projecten die bijdragen aan de programmadoelen, borgt de programmasamenhang en bent als gezicht van PEP herkenbaar en benaderbaar. Als projectmanager heb jij de leiding over projecten (energieopwekking, energie bespaarprojecten, wijkenergieplannen) en zorg je voor voldoende voortgang van deze projecten. Daarnaast heb je oog voor synergievoordelen en acquisitiemogelijkheden. Vanuit deze functie draag je mede verantwoordelijkheid voor interne aansturing van projecten.

Wie ben jij?

Jij bent maatschappelijk betrokken, hebt interesse in de energietransitie en kunt meerdere projecten goed combineren. Met uitstekende communicatieve- en sociale vaardigheden ben jij samen met partners in staat om resultaatgericht, ondernemend en op inspirerende wijze te werken.

Functie-eisen

  • Minimaal een afgeronde HBO/WO-opleiding;
  • Tenminste 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Ervaring in het plegen van acquisitie en het leggen van contacten op verschillende niveaus.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een uitdagende functie bij binnen een organisatie in ontwikkeling. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Je salaris bedraagt, afhankelijk van je capaciteiten en je werkervaring, rond de € 4.000,- bruto bij een 40-urige werkweek.

Interesse in deze functie? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail met motivatie en cv naar janpieter.vandervelde@grek.nl (directeur Groninger Energie Koepel).